MEJLKAMPANJ
Nej till grundlagsskydd av abort!

Vill du göra något konkret för att påverka riksdagsledamöterna angående Tidöpartiernas planer på att grundlagsskydda abort? Med vår mejlkampanj kan du enkelt kontakta dem och uttrycka din åsikt. Kampanjen pågår under hösten och du kan skicka till så många ledamöter du vill under denna tid.

Gör så här:

  1. Ange följande i ärendemeningen (ämne): Nej till grundlagsskydd av abort
  2. Kopiera in nedanstående text i ditt mejl. Vill du hellre skriva en egen text så kan du självklart göra det. Kom då ihåg att hålla den ganska kort, saklig och respektfull.
  3. Lägg till ditt namn + ev ort under avslutningshälsningen.
  4. Klicka på denna länk så hittar du mejladresser till samtliga riksdagsledamöter.

Text att kopiera in i ditt mejl

Nej till grundlagsskydd av abort
Kära riksdagsledamot,

Tidöpartierna har i en debattartikel i Expressen 9 mars 2023 meddelat att de inleder arbetet med att grundlagsskydda abort och att detta handlar om ”rätten till sin egen kropp, om kvinnors makt över sitt eget liv, och om rätten till sin egen framtid”. Vi beklagar att Tidöpartierna inte med ett enda ord nämner det ofödda barnet. Förslaget innebär ju att barnet berövas rätten till sin kropp och sin framtid.

Förslaget strider också mot Barnkonventionen som sedan 2020 är svensk lag. Den säger i inledningen att barnet på grund av sin omognad har rätt till särskilt skydd och omsorg, inklusive lämpligt rättsligt skydd, både före och efter födseln.

Otaliga kvinnor har vid tidiga aborter chockats av att det var en liten människas kropp som stöttes ut. Minnet av detta har sedan plågat dem under lång tid. Även abortförespråkande forskare har konstaterat att abort är en riskfaktor för mental ohälsa och självmord.

Tidöpartierna hävdar att grundlagen är till för att visa vilka värderingar som präglar det svenska samhället. Som väljare ber jag dig därför att avvisa ett förslag vars värdering är att den starkare parten ges grundlagsskyddad rätt att avgöra om den försvarslösa parten ska få fortsätta leva eller inte.

Med vänlig hälsning

 

Läs också:
Länk till vår debattartikel i Dagen

abort och mödradödlighet (Versaler) Behövs abort för att rädda kvinnors liv? (gemena) (manniskovarde.se)

Rekommenderad film:
Oplanerat | Himlen TV7

Se exempel på mejl här.
Klicka på bilden för att zooma in.

Publicerad: 2023-09-07 vid 14:05, Senast uppdaterad: 2023-09-07 vid 16:06