Här vill vi vända oss till dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Vi kontaktas regelbundet av skolelever från hela landet som har fått till uppgift att granska vår hemsida. Ofta är det samma frågor som återkommer, och därför har vi sammanställt denna sida för att du lätt ska hitta de svar du behöver för att utföra din uppgift. De grönmarkerade orden är länkar där du kan läsa mer.

 

Vem är ansvarig för hemsidan?

Människovärdes styrelse är ytterst ansvarig för hemsidan. Precis som andra organisationer och företag har vi anlitat IT-experter som från början hjälpt oss att skapa hemsidan. Vi har anställda som sköter sidan, samt IT-kunniga som hjälper oss med underhåll och utveckling av sidan.

 

Varför ska jag välja er hemsida framför andra?

Vi är för fri åsiktsbildning och vill respektfullt bemöta våra meningsmotståndare med fakta i sakfrågorna. För att bilda sig en egen uppfattning behöver man först informera sig i ett ämne från olika synvinklar, och för att man ska kunna göra det är det viktigt att alla röster få höras. Med tiden kommer man då själv kunna avgöra vilka hemsidor man vill prioritera.

 

Angående källor och källkritik

På vår hemsida är vi öppna med var vi står i våra frågor och varifrån vi tagit den information vi förmedlar. I våra texter finns länkar (de grönmarkerade orden) så du enkelt kan kolla vilka källor vi använt oss av.

 

Varför är ni så ensidiga i abortfrågan?

På vår hemsida presenterar vi prolife-argumenten när det gäller abort. Alltså argument för det ofödda barnets mänsklighet och värde. Vi baserar inte vårt ställningstagande på åsikter, utan på vetenskap och fakta om fosterutvecklingen, om livets början, om abort osv. Det du själv behöver göra är att sätta dig in i frågan ordentligt från båda sidor, så att du kan bilda dig en egen uppfattning.

 

Vill du lära dig mer om våra ämnen?

Läs om våra ämnen här och se källhänvisningar i texterna.

 

Vill du fördjupa dig mer i någon fråga?

Läs våra rapporter (som har både källhänvisningar och litteraturlista):

Surrogatmödraskap (2022)
Samvetsfrihet vid liv och död (2021)
Hur mår kvinnor efter abort? (2020)

 

Vill du hellre fördjupa dig i någon fråga genom att lyssna?

Kolla våra seminarier/webinarier om:

-4 ämnen (2022)
– abort (2021)
– dödshjälp (2020)
– samvetsfrihet (2019)

Lyssna på vår podd, Människovärdespodden!

 

Vill du följa med i aktuella händelser som rör våra ämnen?

Kolla då vår blogg där vi lägger ut en kortare text varje fredag. I texterna finns länkar (de grönmarkerade orden) så man enkelt kan se vilka källor vi använt oss av.

… och följ oss gärna på sociala medier. Vi finns på Instagram, Facebook, Twitter och Gab.

 

Har du ytterligare frågor var vänlig skicka ett mejl till info@manniskovarde.se

Publicerad: 2021-12-21 vid 09:59, Senast uppdaterad: 2022-06-22 vid 09:35