ROCKA SOCKORNA-KAMPANJ

Den 21 mars varje år är det Världsdagen för Downs Syndrom. Dagen är vald eftersom personer med Downs syndrom har tre av kromosom nummer 21. Denna dag vill vi uppmärksamma lite extra genom vår Rocka Sockorna-kampanj. Vi vill med kampanjen lyfta fram varje människas unika människovärde, oberoende av ålder, personliga egenskaper, prestationer eller hälsotillstånd. När det kommer till människovärdet så är vi alla lika och varje människa skall betraktas och behandlas som den hon är, inte i egenskap av det hon har eller gör.

Genom att denna dag gå med olika sockor är du med i vår kampanj och hyllar människovärdet. Du kan också delta på sociala medier på olika sätt. På Facebook kan du vara med genom att dela vårt inlägg denna dag. På Instagram kan du vara med genom att lägga ut en bild med dina olika sockor och tagga oss. Vi har också startat ett Gab-konto där man kan gilla och ”puffa” våra inlägg.

Med vår Rocka Sockorna-kampanj vill vi också uppmärksamma ofödda barn med Downs Syndrom. I framtiden kanske vi inte kommer ha någon anledning att rocka sockorna, eftersom så många ofödda barn med Downs Syndrom idag aborteras i västvärlden. Det är på tiden att vi börjar rocka sockorna även för ofödda med Downs. Stå med oss för allas människovärde; sjuk som frisk, gammal som ung, ofödd som född!