Du har precis blivit ny styrelseledamot i Människovärdes styrelse. Vad tror du ditt bidrag kan vara till organisationen?
Jag hoppas att min kunskap inom ekonomi, organisation och marknadsföring på något sätt ska bidra till organisationens arbete. Jag hoppas också att få sprida kunskap om ämnen som handlar om människovärdet till de jag möter.

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag heter Carolina Stigson, är snart 28 år och bor i Huskvarna tillsammans med min man Eddie och min dotter Lola som är snart 3 månader. Just nu njuter jag av att vara mammaledig, eller som en vän kallade det ”på mammajobb”. För även om jag tycker att det är en lyx att vara hemma och ta hand om lilla Lola så är det också mycket jobb och ett stort ansvar. Tiden som är över spenderar jag i kyrkan, vid pianot eller med att träna.

Vad gjorde du innan du fick Lola?
Innan vi fick Lola jobbade jag med redovisning på ett företag som heter Axfood, vilket jag har gjort sen jag tog min kandidatexamen i företagsekonomi. Jag gillar ordning och reda vilket gjorde att jag trivdes bra med att jobba med redovisning. Samtidigt är jag också intresserad av hur olika företag och verksamheters organisation och ledarskap ser ut och hur det påverkar de som är involverade.

Vad tänker du när du hör ordet ”människovärde”?
Jag tänker på alla människors lika värde och rätt till ett värdigt liv. Det är något som vi har pratat mycket om under min uppväxt. Till exempel så var det en självklarhet för oss att fira jul med en eller ett par personer från gruppbostaden som pappa jobbade på.

Hur ser du på människovärdet vid livets början?
Jag önskar att alla ofödda barn ska få en chans till att leva, oavsett om de har ett så kallat handikapp eller inte. Abort och rätten till liv är ett ämne som kan vara väldigt känsligt men jag tror att det är oerhört viktigt att man vågar prata om det. Jag upplever att debatten väldigt ofta blir ensidig och att många saknar kunskap om abort och när ett liv uppstår. Under min studietid insåg jag att det behövs mer lättillgänglig information om detta. Jag hade flera samtal med klasskompisar som ville veta mer och som ställde sig frågan när livet egentligen börjar.

Läs mer om organisationen Människovärde här.
Läs mer om abort här.