Rebecca Kiessling är en amerikansk domare och känd pro-life aktivist, vars mamma blev våldtagen och gravid med Rebecca. Mamman nekades abort eftersom det då var olagligt i delstaten där hon bodde. Kiessling har många gånger uttryckt tacksamhet över lagstiftningen som räddade hennes liv, när varken hennes egen mamma eller vården hade gjort det. Rebecca har en stor familj med både egna och adopterade barn. Under sitt liv har hon haft två missfall, adopterat tre barn, varav en dotter dog när hon var drygt en månad gammal. 

Den 30 juli drabbades familjen av en tragedi när två av hennes adoptivsöner dog av en överdos av drogen fentanyl, 18 och 20 år gamla. Hon har öppet delat med sig av denna händelse och på sin Facebooksida bett sina följare att berätta sönernas historia på ett sätt som hedrar deras liv. 

En av hennes söner skrev ett blogginlägg 2014 där han ställer frågor om vilka undantag som berättigar till abort. Borde hans biologiska mamma som hade drogproblem och åkte in och ut ur fängelse ha aborterat honom och hans bror när hon blev gravid med dem när hon var 16 och 18 år? Borde hans syster ha aborterats istället för att leva i endast 33 dagar på grund av allvarliga hälsoproblem? Borde hans mormor ha aborterat hans adoptivmamma eftersom hon blev gravid efter en våldtäkt? 

Efter en gripande berättelse om sitt liv och om den återupprättade kontakten med den biologiska mamman, avslutar han med att konstatera att han är glad att hon valde adoption istället för att abortera honom och hans bror. Att hon lät honom leva har i hans liv betytt att han känt sig älskad, och lärt honom att ingens liv ska räknas som mindre värt.

 

Läs mer om abort här.