Du började hjälpa Människovärde förra året med film och inspelningar. Vad kommer ditt intresse ifrån, för bilder, inspelning och film?
Redan som liten hade jag ett kreativ sätt att se på saker och jag testade att utrycka mig på många olika sätt. Jag provade på många olika sporter, musik, målning, tills jag till sist fastnade jag för film och foto. Det har öppnat upp många möjligheter för mig, och plötsligt var det inte bara jag som kunde utrycka mig tydligt, utan jag kunde hjälpa andra att få sina röster hörda. Det har lett mig till där jag är idag.

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag heter Tumba och är född i Kongo, men har bott i Sverige sedan 2007.

Vad tänker du när du hör ordet ”människovärde”?
Att alla människor förtjänar lika mycket respekt för att de är underbart skapade.

Vad är dina framtidsplaner?
Jag kommer fortsätta skapa, samt fortsätta filma och fota, och nå ut till fler.

Läs mer om organisationen Människovärde här.