Johanna Byman har valts till ny ordförande för Människovärde. Johanna bor i Borås med sin man och tre barn. Hon är sedan drygt ett år tillbaka ansvarig för Människovärdes jourlinje, Livlinan, och har tidigare varit ledamot i styrelsen. Hennes sjuksköterskeutbildning och bakgrund inom vården kommer att vara betydelsefull för organisationen. Johanna är en person med ett stort hjärta för Människovärdes frågor och teamet på Människovärde är glada att hon nu kommer in som ordförande.

– Det känns otroligt roligt och hedrande att få gå in i detta. Jag ser fram emot att, tillsammans med styrelsen och medarbetarna, få fortsätta driva dessa viktiga frågor. Det är ett privilegium att få vara en del av Människovärdes arbete och att vi i vår tid får vara en röst för människovärdet, säger Johanna Byman

– Vi vill tacka tidigare ordförande, Monika Severin, för de år som varit och önska henne lycka till framöver i sitt arbete som kampanjledare för organisationen Heart of Evangelism, säger Cecilia K. Björfjell, ansvarig koordinator.

– Jag tycker det har varit spännande att få lyfta de här viktiga människovärdesfrågorna. Alla har vi samma människovärde, från den ofödda lilla människan tlll människan i livets slutskede, säger Monika Severin.

 

Kontakt:
cecilia.bjorfjell@manniskovarde.se
018-12 93 00

Om Människovärde
Människovärde är en ideell förening som vill verka för en ökad respekt för människans unika och okränkbara värde, samt vara ett forum för en konstruktiv etisk dialog i frågor som rör människovärdet. Människovärde arbetar utifrån tre grundläggande uppdrag: opinionsbildning, utbildning och rådgivning.