I en färsk doktorsavhandling från University of Chicago menar de flesta tillfrågade biologer att livet börjar vid befruktningen. Det är Steven Jacobs, filosofie doktor (PhD), som gjort studien där drygt 5 500 biologer ingår från över 1 000 akademiska institutioner. Bland dessa finns både abortförespråkare och abortmotståndare.

Biologerna har fått svara på tre påståenden, som representerade ståndpunkten att mänskligt liv börjar vid befruktningen. Av de mycket abortvänliga biologerna har 69-90 % svarat ja på frågorna. Bland de som utgav sig för att vara demokrater svarade 74-91 % ja.

Med avhandlingen vill Jacobs bidra till att abortdebatten går från frågan: ”När börjar livet?”, och istället fokuserar på frågan: ”Är det okej att döda ofödda människor?”. Detta enligt CBN News och The College Fix.
– Mänskligt liv börjar vid befruktningen. En abort är att medvetet döda en människa och borde därför anses vara ett dråp, säger Jacobs till The College Fix.

Den centrala frågan enligt Jacobs är: ”När är ett dråp försvarbart?”.
– Låt oss börja debattera om att alla människor har rättigheter och sluta debattera om ett foster är en människa. Låt oss prata om hur vi ska avväga en människas rätt till abort mot en annan människas rätt att leva.

Jacobs har blivit hånad, förtalad och anklagad för akademisk ohederlighet, samt även blivit jämförd med Ku Klux Klan, enligt The College Fix. En av de tillfrågade biologerna anmälde honom till skolans etiska kommitté, men han kunde trots detta fortsätta, eftersom fakultetshandledaren tog honom i försvar. En biolog kallade frågorna för ”fruktansvärt manipulativa” och en annan kallade dem för en ”fälla”.

Till College Fix säger Jacobs vidare att den negativa responsen kan ha förstört hans akademiska rykte. Han har fått höra att han inte kommer att få någon akademisk anställning och vissa har sagt till honom att inte ens ska försöka få en anställning. Andra har sagt att en kristen skola kanske vill anställa honom.

Källa: Världen idag

 

Läs mer om abort här.