I början på augusti påbörjades utfrågningen av David Daleiden och Sandra Merritt i San Fransisco.  Daleiden och Merritt gjorde under 2015 hemliga inspelningar av samtal med chefer inom Planned Parenthood (Organisation i USA som arbetar med sexuell- och reproduktiv hälsa för kvinnor, enligt de själva, men största delen av deras verksamhet är att tillhandahålla aborter).

I samtalen avslöjades att fosterdelar såldes efter aborter och i videoklippen som publicerades kan man se hur anställda diskuterar handeln med aborterade fosters vävnad. Utfrågningen skall nu avgöra om Daleiden och Merritt ska ställas inför rätta för dessa inspelningar. De anklagas, enligt LifeNews, för att ha inkränktat på de intervjuades privatliv. Om de döms kan straffet bli 10 års fängelse.

Enligt Världen idag berättade Daleiden efter första dagens utfrågning att ”abortförmedlare under ed medgivit att de levererat kroppsdelar från aborterade foster till vinstdrivande företag”.

Alla ansvariga på Planned Parenthood förnekar samtidigt att sådan handel förekommer. De menar att man följt alla lagar i hanteringen av aborterade fosterdelar och att avslöjandena är tagna ur sitt sammanhang. Advokaterna till Daleiden och Merritt menar att attacken på deras klienter har politiska orsaker. Daleiden har sagt: ” Detta är en partisk attack på våra medborgerliga rättigheter och ett politiskt motiverat åtal för att skydda Planned Parenthood från att ta sitt ansvar för brott mot kvinnor och barn”.

Anklagelserna mot Daleiden och Merritt är enbart baserade på de inspelningar som gjorts i offentliga miljöer och enligt lagen i Kalifornien är det inte olagligt att göra inspelningar på offentliga platser. Här nedan finns vissa av inspelningarna som gjordes av Daleiden och Merritt.

DEL 1:
Planned Parenthood’s Black Market in Baby Parts

DEL 2:
Inside the Planned Parenthood Supply Site

DEL 4:
Planned Parenthood Uses Partial-Birth Abortions to Sell Baby Parts

DEL 5:
Second Planned Parenthood Senior Executive Haggles Over Baby Parts Prices, Changes Abortion Methods

DEL 6:
Parenthood VP Says Fetuses May Come Out Intact, Agrees Payments Specific to the Specimen

Läs mer om abortfrågan på vår hemsida.