Vårt årliga seminarium kommer i år att hållas den 9 maj 2020 och handla om DÖDSHJÄLP. Dödshjälp är ett ämne som hamnat på den politiska agendan under den senaste tiden och debatterats mycket i media. Flera riksdagspartier vill nu öppna upp för att utreda dödshjälp. Från de länder som redan infört dödshjälp kommer varningar om att när man väl infört dödshjälp hamnar man på ett sluttande plan som inte går att stoppa.

 

DATUM: 9 maj 2020

TID: kl 13.00-17.00

PLATS: Brunnsgränd 4, (Gamla Stan) Stockholm

TALARE: Robert Clarke, Mikaela Luthman, Per Ewert

PANELDEBATT: Christer Sturmark, Staffan Bergström (föreningen Rätten Till en Värdig Död) och övriga talare

 

INFORMATION OM TALARNA

ROBERT CLARKE är jurist på Alliance Defending Freedom (ADF) och chef för Europakontoret i Wien. Han är juridiskt ombud för Tom Mortier och kommer till seminaret för att tala om just fallet Mortier. Läs mer om Robert Clarke här och om fallet Mortier här.

MIKAELA LUTHMAN är överläkare inom den palliativa vården. Hon är medicine dr, specialist i internmedicin och hematologi. Mikaela Luthman är sakkunnig på Människovärde i frågor som rör dödshjälp. Lyssna på en debatt angående dödshjälp med Mikaela Luthman här.

PER EWERT är direktor vid den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet, debattör, föreläsare och författare. Han kommer tala om ”det sluttande planet” och Oregonmodellen. Du kan läsa mer om Per Ewert här.

ANMÄLAN

Du kan anmäla dig här. Begränsat antal platser.

PROGRAM

Programmet hittar du här.

MEDARRANGÖRER

Respekt, Claphaminstitutet, Världen idag och Sveriges Kristna Sjukvårdsförbund

 

KOM TILL VÅRT SEMINARIUM OCH BLI UTBILDAD I DENNA VIKTIGA FRÅGA FÖR SVERIGE!