Snart är det 2023 och vi vill passa på att önska alla ett Gott Nytt År! Vi lämnar nu 2022 bakom oss och gör här en tillbakablick på året som gått.

ADVENTSKALENDER
Under 1-24 december hade vi för tredje gången en adventskalender på sociala medier och på hemsidan.

ARTIKLAR
18 mars:
Abandoned babies Ukraine show ethical problems with surrogacy (cne.news)
4 april:
Beställda barn får betala priset för föräldrarnas lycka – Dagen
12 april:
Sverige bör inte öppna dörren för osäkra aborter i hemmen (varldenidag.se)
5 maj:
Surrogatarrangemang är en oetisk lösning på barnlöshet – Dagen (slutreplik)

24 juni meddelade USA:s högsta domstol att det gamla rättsfallet Roe mot Wade från 1973 fallit, och att de enskilda delstaterna får rätt att stifta sina egna abortlagar. I samband med detta författade vi tillsammans med andra prolife-organisationer en debattartikel som publicerades i tidningen Dagen. Vi deltog även i ett samtal i Sveriges Radios Studio Ett.

BLOGGEN
Varje vecka under året har vi publicerat ett inlägg på vår blogg.

ERBJUDANDEN
Under okt-nov hade vi ett hösterbjudande på webshopen nyamusik.se då många nya månadsgivare tillkom.

KAMPANJER
21 mars (internationella downs syndromdagen) hade vi en Rocka sockorna-kampanj.

Under hela oktober uppmärksammade vi på olika sätt ”Rocktober” (den amerikanska ”Medvetande-om-Downs-syndrom-månaden”).

LIVETS SÖNDAG
11 december (tredje advent) firades Livets Söndag och inför det författade vi en artikel som pastorer och ledare skrev under. Artikeln publicerades i tidningarna Världen idag och Dagen. Nytt för i år var hashtagen #EnHyllningTillLivet på sociala medier som vi hoppas skall spridas varje år just den här dagen.

LIVLINAN VID ABORT
Vår jourlinje ”Livlinan vid abort” har erbjudit rådgivning och samtalsstöd till kvinnor som är oplanerat gravida eller mår dåligt efter abort. Varje måndag kl 13-20 har man kunnat chatta med vår sjuksköterska. Man har också kunnat mejla eller ringa henne.

PODDEN
25 januari släppte vi första avsnittet på Människovärdespodden. Under året blev det tolv avsnitt som rör de mest grundläggande frågorna om abort.

PROLIFE-UTBILDNING
I september startade vi en prolife-utbildning över nätet, som pågår under höst- och vårtermin.

RAPPORT
8 mars (internationella kvinnodagen) släppte vi rapporten ”Surrogatmödraskap – välvilja eller exploatering?”, som skickades till riksdagsledamöter, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, vissa region- och kommunpolitiker och några småpartier utanför riksdagen.

SOCIALA MEDIER
På sociala medier (Facebook, Instagram, Twitter och Gab) ökade antalet följare, och vi har under året bland annat haft flera utbildningsserier i olika ämnen.

TIDNINGEN
Tre nummer har getts ut av tidningen Människovärde. Första numret i papper och resterande två digitalt.

UTSKICK
Varje månad har våra månadsgivare för första gången fått ett digitalt brev med avi istället för pappersbrev. I december skickades det första digitala medlemsbrevet ut.

WEBINARIUM
7 maj arrangerade vi ett webinarium med temat ”För livet – För människovärdet. Talare var: Stefan Gustavsson, direktor på Apologia (abort). Mikaela Luthman, överläkare inom ASIH (dödshjälp), Mats Selander, debattör/teolog (fosterdiagnostik) och Brita Storlund, kommunikatör på Människovärde (surrogatmödraskap).